Meer artikelen
Gast blog van Hans Reischecknl

Gast blog van Hans Reischecknl

De andere kant van Málaga: de mooiste natuur en leukste plekjes in de omgeving

Vaak wordt Málaga geassocieerd met haar zonovergoten stranden en bruisend stadsleven, maar deze regio herbergt ook een schat aan natuurlijke pracht en pittoreske dorpjes die wachten om ontdekt te worden. Denk aan de adembenemende Sierra de Grazalema of de unieke rotsformaties van Torcal de Antequera. Maar er is meer: charmante kustplaatsjes en bergdorpjes zoals Fuengirola, Frigiliana, Benalmádena, het 'Smurfendorp' Júzcar, het levendige Torremolinos, en het vredige Torrox. In deze blog nemen we je mee op reis langs deze verborgen parels, waarbij we de focus leggen op zowel de ongerepte natuur als de meest betoverende dorpen van de omgeving. Bekijk ook onze blog met dagtrips vanuit onze Bed and Breakfast in Andalusië Spanje.

 De mooiste natuur rondom Malaga

Ontdek Sierra de Grazalema
Verborgen tussen Cádiz en Málaga ligt Sierra de Grazalema, een spectaculair natuurpark dat sinds 1977 door UNESCO erkend is als biosfeerreservaat. Dit park, dat bekend staat als een van de nattere regio's van Spanje, biedt onvergetelijke wandelervaringen. Verwacht ruige bergtoppen met adembenemende panorama's en een landschap rijk aan grotten, kliffen, en weelderige bossen. De Sierra de Grazalema herbergt zeldzame flora zoals de Spaanse spar en uitgestrekte kastanjebossen, omringd door de schilderachtige rivieren Ubrique, Tavizna, Guadalete en Guadiaro. Een must-visit voor natuurliefhebbers!

El Torcal de Antequera
Zuidelijk van Antequera vind je het fenomenale natuurreservaat El Torcal de Antequera, beroemd om zijn unieke karstlandschappen, een van Europa's meest indrukwekkende. Met rotsformaties die miljoenen jaren geleden onder de Thethyszee gevormd werden, biedt dit gebied een buitenaardse wandelervaring. De natuurlijke kunstwerken van kalksteen, gevormd door regen en wind, maken dit park een fascinerend studieobject en een droom voor fotografen. Vergeet niet om stevige wandelschoenen, voldoende water en zonnebescherming mee te nemen. Begin je avontuur bij het bezoekerscentrum voor nuttige informatie en maak je klaar voor een onvergetelijke ervaring.

De Rots van Gibraltar
Op slechts twee uur rijden van Málaga wacht de legendarische Rots van Gibraltar, een perfecte bestemming voor een dagtrip. Deze rots, bekend om haar rijke geschiedenis en de beruchte berberaapjes, biedt een avontuurlijke klim via de Mediterrane trappen. Vanaf de Joodse Poort bereik je O'Hara's Battery, het hoogste punt met indrukwekkende kanonnen. Voor wie de trappen overslaat, is er een kabelbaan naar de top. Daar wachten de Windsor Suspension Bridge en de Skywalk op je. Het Upper Rock Nature Reserve staat bekend om de vrij rondlopende apen, dus pas op voor je snacks! Met je toegangsbewijs krijg je ook toegang tot andere attracties zoals St. Michael's Cave en de Great Siege Tunnels. Vergeet niet vooraf te reserveren als je de historische tunnels wilt verkennen! 

De leukste stadjes rondom Malaga 


Fuengirola
Fuengirola, een bruisende kustplaats aan de Costa del Sol, is het paradijs voor liefhebbers van zon, zee en strand. Met een indrukwekkende acht kilometer lange kustlijn, vormen stranden als 'Boliches', 'Gaviotas' en 'Torreblanca' de perfecte achtergrond voor een ontspannen dag aan zee. De Passeo Maritimo boulevard, die zich langs deze stranden slingert, nodigt uit voor lange wandelingen en gezellige terrasjes. Mis de wekelijkse buitenmarkt niet, de grootste van zijn soort in de regio, waar je alles vindt van lokale lekkernijen tot ambachtelijke souvenirs. Culturele hoogtepunten zijn het Castillo Sohail, de Plaza de Toros, de lokale dierentuin, en historische Romeinse overblijfselen die getuigen van een rijk verleden.

 

Frigiliana
Frigiliana, één van de meest pittoreske witte dorpen in de regio Málaga, biedt een authentieke Spaanse ervaring. Dit dorp, gelegen op een heuvel met uitzicht op de Middellandse Zee, is een ware traktatie voor zowel liefhebbers van gastronomie als fotografie. Met zijn smalle, steile straatjes, traditionele witte huizen en kleurrijke bloemen is het een droom voor elke fotograaf. Lokale en internationale gerechten vormen de kern van het culinaire aanbod hier. Een bezoek aan de Torreon mag niet ontbreken, een plek die de schoonheid van Frigiliana perfect weerspiegelt. Dit dorp is de ideale bestemming voor een dagtocht vanuit FInca Gordo, zeker als je op zoek bent naar een van de top gastronomische ervaringen in de omgeving.

 

Benalmádena
Benalmádena, gelegen in de nabijheid van Finca Gordo, is een veelzijdige kustplaats die veel meer biedt dan alleen prachtige stranden. Voor de avontuurlijken is er het stijlvolle Casino Torrequebrada en de uitdagende Golf Torrequebrada. Natuur- en dierenliefhebbers komen ook aan hun trekken met attracties zoals het zeedierenpark Sea Life, Selwo Marina Park, en het Jardin de Las Aguillas met zijn majestueuze roofvogels. Vergeet ook niet de culturele parel van de stad, de jachthaven Puerto Marina, die zeker een bezoek waard is. Benalmádena is gemakkelijk bereikbaar vanuit het centrum van Málaga met een treinrit van slechts 25 minuten, en dat voor maar €2. Een ideale bestemming voor een veelzijdige daguitstap!

 

Júzcar

Júzcar, een uniek blauw dorpje in de omgeving van Málaga, is een absolute must-see, vooral als je met kinderen reist langs de Costa del Sol. Sinds de release van een Smurfenfilm in 2011, heeft dit dorpje de bijnaam 'Smurfendorp' gekregen. Wandel door de levendige straten, omringd door steile trappen en blauwgeverfde huizen, verrijkt met kleurrijke bloemen en planten. Ontmoet levensgrote figuren van Papa Smurf en Smurfinette, en bewonder de smurfenachtige architectuur verspreid over het hele dorp. Júzcar is een ideale locatie voor een halve dag vol plezier en fotografie, gemakkelijk te combineren met andere nabijgelegen toeristische dorpen.  

Torremolinos
Torremolinos, een tijdloze favoriet aan de Costa del Sol, heeft een rijke geschiedenis die teruggaat tot de jaren '60 en '70, toen het een favoriete bestemming was voor beroemdheden zoals Brigitte Bardot en Frank Sinatra. Hoewel modern en toeristisch, behoudt Torremolinos zijn charme in wijken als Carihuela, waar je de authentieke sfeer nog kunt proeven. Verken historische sites zoals de Torre Pimentel, bewonder de prachtige Casa Navajas, en ontspan in het groene Parque de la Batería. Sluit je dag af op de populaire stranden zoals Carihuela en Bajoncillo, of trek je wandelschoenen aan voor een avontuur op La Senda Litoral, een indrukwekkende kustwandeling.

 

Torrox
Torrox, gelegen in de charmante Axarquía-regio, is een pittoresk Spaans dorpje dat zowel bij de lokale bevolking als bij toeristen geliefd is vanwege zijn milde klimaat. Torrox Costa, bekend om zijn aantrekkelijke zandstranden en levendige boulevard, trekt de meeste bezoekers. Maar het is Torrox Pueblo, de oude stad, die een onvergetelijke ervaring biedt met zijn historische monumenten en een adembenemend 'wit' uitzicht vanaf de heuvels. Hoewel Torrox Pueblo nog relatief onontdekt is door massatoerisme, wint het langzaam aan populariteit als een vredige ontsnapping van de drukte.

 

 

 

 

 

 

Dit is onze eigen website met de scherpste prijs. Klik hier voor onze accommodaties of stel ons persoonlijk een vraag. Of lees verder met , of ga naar het overzicht van alle artikelen.

Gepubliceerd 12-01-2024 / Copyright © Bed & Breakfast Finca Gordo Andalusië