Terug naar onze website Beschikbaarheid en direct boeken
Foto workshop

Foto workshop

Peter Laarakker, de mede-eigenaar van Finca Gordo, is sinds 1984 professioneel fotograaf en heeft voor vele grote en kleine bedrijven de fotografie verzorgd. Ook heeft hij veel ervaring met reisfotografie en zowel hij als zijn vrouw vertellen u daar graag meer over.  Sinds 2020 verzorgd Peter  een reportage  in het blad  Por Favor Nu ze een eigen Bed and Breakfast hebben, kan Peter op een makkelijke manier lessen organiseren, zowel individueel als in kleine groepen.

Hoe gaan we te werk?

Het programma is interactief en kan altijd naar wensen van cursist worden aangepast. Onderwerpen die dan ter sprake komen zijn: sluitertijd, diafragma, ISO, brandpuntafstand, compositie, spelen met licht, belichting, zwart-wit, stitching, lange belichtingstijden, beweging enz. Hebben we die dag gefotografeerd, dan worden de gemaakte foto’s besproken en waar nodig verbetertips gegeven.
 Het programma Lightroom (LR van Adobe) gebruiken we om de gemaakte foto’s te optimaliseren en een andere sfeer mee te geven. Het beste is je foto’s op een eigen laptop te bewerken. Op het eind van de bespreking vertellen we waar we de volgende dag naar toe gaan en wat de fotografische uitdagingen zijn. Vanzelfsprekend is de fotograaf tijdens de avonden en het werken in de praktijk aanwezig om tips te geven en vragen te beantwoorden. Tijdens de reis maak je je foto’s aan de hand van opdrachten van de fotograaf of ga je lekker vrij aan de slag. De cursist maakt hiervoor zijn eigen keuze. Het beeldmateriaal bekijken en bespreken we gezamenlijk, zodat alle deelnemers ook van elkaar kunnen leren.

Voor wie is de cursus bestemd ?
Zowel de beginnende als ook de meer ervaren amateurfotograaf is welkom. Er is ruim voldoende aandacht voor iedere deelnemer.

Uiteraard blijft er voldoende tijd over om op eigen gelegenheid op pad te gaan en te genieten van je verblijf in de prachtige natuur.

Fotograaf en begeleiding De begeleider is Peter Laarakker, sinds 1984 professioneel fotograaf. Peter werkt onder de naam Visual Photo Design. Voordat hij begon met zijn carrière als fotograaf heeft hij in het onderwijs op een middelbare school gewerkt. Hij heeft ondertussen al zo’n 35 jaar ervaring als professioneel fotograaf en beschikt hij over veel kennis op het gebied van de digitale fotografie. Zelf fotografeert hij tegenwoordig met  Fuji Systeem camera's , bijna 100% in RAW. De foto’s worden later “ontwikkeld” in het fotobewerkingsprogramma Lightroom. Hij heeft menig stagiaire opgeleid tot professioneel fotograaf en vele amateurs geholpen ‘beter te kijken’. Het is niet zijn ambitie te vertellen hoe je het precies moet doen,maar hij heeft een aanpak à la Montessori: leren door zelf te doen. Peter probeert je als fotograaf verder te brengen. Aan de hand van thema’s leer je hoe je jezelf kunt verbeteren. Het gaat erom of je het beeld wat jij gezien heb kunt vertalen naar een voor jou mooie foto.

Wat heb je nodig?
Veel plezier en inzet, liefst een camera die RAW-bestanden kan maken. Een laptop met Lightroom? (1 maand gratis te gebruiken, dus vlak voor aanvang reis even installeren) Je eigen persoonlijke spullen. Mocht je beeldmateriaal hebben, dat je eerder gemaakt hebt en het willen bespreken, schroom dan niet dit mee te nemen.
De verblijfsaccommodatie?  Uiteraard bij ons in de Bed and Breakfast.
Hoeveel deelnemers? Omdat we vanuit huis werken kan er eventueel individueel begeleid worden en gaan uit van maximale groep van 6 personen

Overige informatie en verblijf

We verzamelen in Spanje in principe bij Finca Gordo, maar er kan gekeken worden voor gezamenlijk vervoer vanaf Málaga/ Málaga Airport. De prijs is € 80,00 voor een rit met maximaal 4 personen.

Wat is de prijs?
€ 150,00 per persoon per dag, op basis van tweepersoonskamer met ontbijt inkl de fotografie cursus bij minimale deelname 4 personen.
extra persoon op zelfde kamer maar niet deelnemend aan cusus € 50,00
wil je prive begeleid worden of een eigen groep samenstellen, neem even contact op.

Wat is inbegrepen?
enthousiaste en professionele fotobegeleiding van Peter Laarakker vervoer ter plaatse fotobesprekingen met beamer en Lightroom (LR) accommodatie op basis van tweepersoonskamer ( toeslag 1 persoon € 40,00 per dag)
Wat is er niet inbegrepen?

    heen- en terugreis naar Malaga – Spanje
    toeslag 1 persoon op kamer
    alle drankjes, maaltijden met uitzondering van het ontbijt
    verzekeringen (bijv. reis- en annuleringsverzekering)
    persoonlijke uitgaven.

INTERNATIONALE GROEP MOGELIJK !


Dit is onze eigen website met de scherpste prijs. Klik hier voor onze accommodaties of stel ons persoonlijk een vraag.

Gepubliceerd 22-03-2020 / Copyright © Bed & Breakfast Finca Gordo Andalusië