Onze Bed and Breakfast

Wij, de Nederlandse eigenaren en uitbaters van B&B Finca Gordo, Marina en Peter, zijn ruim 25 jaar bij elkaar en hadden de wens iets samen te ondernemen. Peter sinds 1984 fotograaf en ondernemer ( www.Visualpd.nl ) en Marina al ruim 30 jaar analist (www.radboudumc.nl ). Samen hebben we in landen van Afrika, Azië en Midden Amerika gereisd en ook stedentrips stonden op ons programma. Vanuit die reizen is het idee geboren voor een Bed and Breakfast.
Na een lange zoektocht met vele hindernissen, is ons oog gevallen op een landgoed van ruim 7000 vierkante meter met prachtig pand, gelegen in de voor ons zo geliefde streek Axerquia in de provincie Malaga.
Finca Gordo ligt net buiten het dorpje Riogordo, een typisch Spaanse Pueblo Blanco. Een stijlvolle bed en breakfast gelegen tussen citroen-, olijf- en amandelbomen, uitkijkend over de Montes de Malaga.
Overal zitjes, zodat u privé of met anderen genieten kunt van het uitzicht. Een mooi groot zwembad en op 2 minuten rijden van het witte dorp.
Vanwege de centrale ligging in Andalusie, is Finca Gordo een ideale uitvalbasis voor uitstapjes naar mooie authentieke witte dorpjes, historische steden en zee en strand.
Ook zijn er wandelingen in alle moeilijkheidsgraden te maken, direct vanuit Finca Gordo of na een kleine autorit .
Aan te raden voor een rustige,een actieve of een culturele vakantie.
De Bed & Breakfast krijgt 4 slaapkamers met badkamer en suite, eigen entree en een gezellig buitenzitje. Daarnaast kunt u ook op zoek naar een plekje op ons terrein. Natuurlijk hebben we ook aan ons zelf gedacht voor een privé gedeelte met ruime keuken waar we onze kookkunsten kunnen waarmaken. Het complex is uitstekend via een goede weg bereikbaar.
Riogordo, de naam van het dorp, is de inspiratie van de naam voor de Finca, letterlijk betekent het vette rivier; de rivier Rio de La Cueva die door het dorp loopt is namelijk rijk aan mineralen.
Onze Finca Gordo is dus letterlijk vertaald “VET” Landgoed, en ja we vinden de ligging, het huis, de tuin en het interieur enzovoort G O R D O .
We willen onze gasten wegwijs maken in deze prachtige streek, laten genieten van het Andalusische leven waar wij ook zo van houden, zoals, rust, cultuur, natuur en culinair genot.
We gaan er voor zorgen dat u van een “Gordo” vakantie geniet.
Tot gauw bij ons in Finca Gordo

Peter en Marina

Video Tour

Bed & Breakfast faciliteiten

De Bed & Breakfast heeft 4 slaapkamers met badkamer en suite, ieder kamer heeft eigen entree en een gezellig buitenzitje. Daarnaast kunt u ook op zoek naar een plekje op ons terrein. Natuurlijk hebben we ook aan ons zelf gedacht voor een privé gedeelte met ruime keuken waar we onze kookkunsten kunnen waar maken. Het complex is uitstekend via goede weg bereikbaar.
We willen je graag ontvangen.

Op ons landgoed zijn naast uw “privé” terras ook diverse andere plekjes om te genieten. Natuurlijk hebben we ook een mooi groot zwembad  van 4 x 7,5 meter waar u s ‘ochtends een baantje kunt trekken, of s’avonds na een dag toeren, wandelen of anderszins genieten, een verfrissende plons kunt nemen. Uiteraard ben u ook bij het zwembad ook welkom om gedurende de dag een boekje te lezen of te zonnebaden en zo nu en dan verkoeling te zoeken in het heldere water. En omdat onze B&B in principe niet voor kinderen is, heeft u ook geen last van spelende kids in het zwembad. We proberen de temperatuur boven de 24 graden te houden.

Onze accommodatie is gemakkelijk te bereiken met een gewone auto. Deze zijn te huur bij vliegveld Malaga. Zelf zijn we erg tevreden over Malagacar.com altijd netjes geholpen en prima wagens en bij het weg brengen ook nog nooit gezeur gehad.
Is uw plan alleen uitrusten en vanuit onze b&b wandelingen en kleine uitstapjes te maken is het ook prima mogelijk met de bus te komen die elk uur naar Riogordo komt.

En wilt u als een VIP opgehaald worden vanaf het vliegveld kan dat tegen een vergoeding van € 80,00 per rit