Peter Laarakker, de mede-eigenaar van Finca Gordo, is sinds 1984 professioneel fotograaf en heeft voor vele grote en kleine bedrijven beeld verzorgd. Ook heeft hij veel ervaring met reisfotografie en zowel hij als zijn vrouw vertellen u daar graag meer over. Nu ze een eigen Bed and Breakfast hebben, kan Peter op een makkelijke manier lessen organiseren, zowel individueel als in kleine groepen.

Hoe gaan we te werk?

Na het ontbijt gaan we aan de slag, mogelijk dat we een autorit van maximaal 1,5 uur gaan maken. Wil je zelf individueel werken dan is dat geen probleem; we zien elkaar dan weer uiterlijk tijdens de lunch. Na de lunch – afhankelijk van de plek – gaan we verder met fotograferen of vertrekken we weer naar  Finca Gordo. Aangekomen gaan we gezamenlijk de foto’s bespreken en kunnen ze eventueel bewerkt worden. Om een uur of 8 kunnen we gezamenlijk gaan dineren en onder het genot van een drankje terugblikken. Dit doen we meestal in het dorp, maar mochten mensen het leuk vinden om te koken, dan kunnen we daar ook voor gaan. De fotograaf is een fanatiek hobby kok en is daar wel voor in. Het programma is interactief en kan altijd worden aangepast. Iedere avond is er een bijeenkomst met wat theorie. Onderwerpen die dan ter sprake komen zijn: sluitertijd, diafragma, ISO, brandpuntafstand, compositie, spelen met licht, belichting, zwart-wit, stitching, lang belichtingstijden, beweging enz. Hebben we die dag gefotografeerd, dan worden de gemaakte foto’s besproken en waar nodig verbetertips gegeven. Het programma Lightroom (LR van Adobe) gebruiken we om de gemaakte foto’s te optimaliseren en een andere sfeer mee te geven. Uiteraard is iedere stap goed te volgen via projectie op een scherm. Natuurlijk kun je de foto’s ook op een eigen laptop bewerken. Op het eind van de bespreking vertellen we waar we de volgende dag naar toe gaan en wat de fotografische uitdagingen zijn. Vanzelfsprekend is de fotograaf tijdens de avonden en het werken in de praktijk aanwezig om tips te geven en vragen te beantwoorden. Tijdens de reis maak je je foto’s aan de hand van opdrachten van de fotograaf of ga je lekker vrij aan de slag. De cursist maakt hiervoor zijn eigen keuze. Het beeldmateriaal bekijken en bespreken we gezamenlijk, zodat alle deelnemers ook van elkaar kunnen leren.

 

 

Voor wie is de cursus bestemd?

De begeleider van deze week is Peter Laarakker, sinds 1984 professioneel fotograaf. Peter werkt onder de naam Visual Photo Design (www.visualpd.nl). Voordat hij begon met zijn carrière als fotograaf heeft hij in het onderwijs op een middelbare school gewerkt. Hij heeft ondertussen al zo’n 30 jaar ervaring als professioneel fotograaf en beschikt hij over veel kennis op het gebied van de digitale fotografie.Zelf fotografeert hij met NIKON, bijna 100% in RAW. De foto’s worden later “ontwikkeld” in het fotobewerkingsprogramma Lightroom. Hij heeft menig stagiaire opgeleid tot professioneel fotograaf en vele amateurs geholpen ‘beter te kijken’. Het is niet zijn ambitie te vertellen hoe je het precies moet doen,maar hij heeft een aanpak à la Montessori: leren door zelf te doen. Peter probeert je als fotograaf verder te brengen. Aan de hand van thema’s leer je hoe je jezelf kunt verbeteren. Het gaat erom of je het beeld wat jij gezien heb kunt vertalen naar een voor jou mooie foto. Wat heb je nodig?Veel plezier en inzet, liefst een camera die RAW-bestanden kan maken. Een laptop met Lightroom? (1 maand gratis te gebruiken, dus vlak voor aanvang reis even installeren) Je eigen persoonlijk spullen voor de week. Mocht je beeldmateriaal hebben, dat je eerder gemaakt hebt en het willen bespreken, schroom dan niet dit mee te nemen.

De verblijfsaccommodatie Uiteraard bij ons op in de Finca
Wat is het aantal deelnemers?Omdat we vanuit huis werken kan er eventueel individueel begeleid worden en gaan uit van maximale groep van 6 personenOverige informatie Verzamelen
  • We verzamelen in Spanje in principe bij Finca Gordo, maar er kan gekeken worden voor gezamenlijk vervoer vanaf Málaga/ Málaga Airport. De prijs is € 80,00 voor een rit met maximaal 4 personen.
Wat is de prijs?
  • € 155,- per persoon per dag op basis van tweepersoonskamer met ontbijt inkl de fotografie cursus bij minimale deelname 4 personen.
Wat is inbegrepen?
  • enthousiaste en professionele fotobegeleiding van Peter Laarakker vervoer ter plaatse fotobesprekingen met beamer en Lightroom (LR)
  • accommodatie op basis van tweepersoonskamer ( toeslag 1 persoon € 50,00 per dag)
Wat is er niet inbegrepen?
  • heen- en terugreis naar Malaga – Spanje
  • toeslag 1 persoon op kamer
  • alle drankjes, maaltijden met uitzondering van het ontbijt
  • verzekeringen (bijv. reis- en annuleringsverzekering)
  • persoonlijke uitgaven
 

INTERNATIONALE GROEP MOGELIJK!

1 Comment

Leave a Comment

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.