Meer artikelen
Geitenhoeder Pepe kwam met kalkoen op Bed and Breakfast Finca Gordo.

Geitenhoeder Pepe kwam met kalkoen op Bed and Breakfast Finca Gordo.

Een dagje op Bed and Breakfast Finca Gordo tijdens de voorbereiding van het nieuwe seizoen. Samen ontbijten in het ochtendzonnetje, Marina de kamers aan het klaarmaken, ik wat klussen. Rond 12 uur staat er een auto heftig te toeteren. Marina Marina Marina abierto la puerta.
Pepe de geitenhoeder uit Riogordo staat met zijn Renaultje 4 voor de poort. We openen de poort en het witte autootje sjeest naar beneden. Gezellig, hij komt een biertje drinken en even praten.

Ja, praten dat ook, maar laatst vroeg Pepe mij wat foto’s te bewerken en uit te printen. Had ik gedaan en op de foto stond een geitenmoeder met 6 kleintjes. Pepe vond het zo bijzonder en wilde al zijn kinderen een print geven. Ook ik moest er eentje krijgen.
Toen we de foto's van de geitjes afleverden was hij zo enthousiast en vroeg wat ik er voor moest hebben. Niets wilde ik er voor hebben. Graag een goede buur er aan overhouden.

Maar vandaag kwam Pepe iets brengen om het goed te maken. In het witte autootje zat het cadeautje voor onze Bed and Breakfast. Een heuse kalkoen van ruim 15 kg. Levend natuurlijk zo van de farm.

Maar Pepe we komen uit de stad zei ik tegen hem. We zijn niet van gewoon een dier slachten. Maar Pepe was vastberaden om ons een kalkoen te schenken. Ok dit lijkt me een mooie boom, denk ik dat Pepe bedoelde. Ik moest even helpen. Kalkoentje werd met poten aan de boom gehangen en in een mum van tijd was de kop er af en spartelde het beestje nog even na. Vel met veren eraf organen eruit en Pepe reed weer weg in zijn witte autootje met de mededeling ff 4 uurtje laten hangen en koud laten worden dan kan je het bereiden en uitbenen.
Toch maar weer even door geklust verven enz. En na 4 uur beestje uitgebeend.
Resultaat 8 mooie filets, pan met soep, rendang van kalkoen en kalkoen au vin.
Je maakt wat mee op B&B Finca Gordo. Back to basics.
Overigens de rendang was lekker.


Hasta Luego op onze stijvolle B&B in Andalusie

Dit is onze eigen website met de scherpste prijs. Klik hier voor onze accommodaties of stel ons persoonlijk een vraag. Of lees verder met , of ga naar het overzicht van alle artikelen.

Gepubliceerd 20-04-2020 / Copyright © Bed & Breakfast Finca Gordo Andalusië